12:30

Lindeborgs FF 1948

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF 1948

Startelva: Mikael L – Alfons, Henke, Martin, Adam – Frmas, Osama, Linus, Jimmy – Maksym, Anders

Avbytare var Johan Arvidsson (ny) som kom in som innermittfältare i 51:a min och spelade där resten av matchen, Jamal som kom in som höger yttermittfältare i 62:a min men flyttade över till vänsterytter innan han tvingades utgå p.g.a. skada i den 87:e min, Naim som kom in som mittback i 71:a min och spelade som sådan resten av matchen och Mohamed (reservmålvakt) och Christoffer (skadad på uppvärmningen) som inte spelade alls.

Lindeborg var något bättre än vi under den första kvart då det gjordes två mål, ett för vardera laget. I den 11:e min begicks ett individuellt misstag av en av våra spelare som ledde till att Lindeborg med några passningar kunde rulla upp vårt försvar så att det uppstod ett jättefriläge som våra motståndare utnyttjade på bästa sätt. Bara minuten senare såg det ut att bli en kvittering men Martins skott från 7-8 meter som såg ut att resultera täcktes av en utespelare (var det väl?). Chansen till mål borde annars varit stor eftersom skottet föregåtts av lite flipperspel nära målet vilket gjorde att deras försvar för några sekunder var oorganiserat. Vi behövde dock ändå inte vänta länge särskilt länge på en kvittering. I den 17:e min slog Adam en långboll från egen planhalva som nådde Anders som kom högst i en nickduell och kunde knoppa in kvitteringen från nära håll.

Nu började vi komma in lite bättre i matchen och var under resten av halvleken det något bättre laget. Efter en bra målchans för vardera laget tog vi i den 37:e min ledning på straff. Maksym kom loss på högerkanten, såg ut att i vanlig ordning leta efter någon att passa. När närmsta lagkamrat befann sig bortom tre Lindeborgsspelare beslöt sig Maksym för att försöka avsluta själv och drog sig inåt men precis när han skulle avsluta drogs han ner och straffen kändes självklar. Denna sköts av Henke och trots att målvaken gick åt rätt håll kunde han inte nå den välplacerade bollen från 11 meter.

När Lindeborg i andra halvlek måste satsa framåt fick vi ibland väldigt stora ytor på mittfältet och våra mittfältare kunde slå den ena djupledsbollen efter den andra till spelare som rättvända borde kunnat ta sig förbi felvända motståndare även om dessa låg lite längre ner i banan. Efter att dessa lägen missats två gånger blev det tredje gången gillt när Jimmy slog fram en boll till Linus som på typiskt Linuskt maner trängde sig in liksom under och förbi sin motståndare, precis kom före målvakten till bollen, rundade denne och säkert slog in bollen utom räckhåll för två tillbakarusande försvarare.

Efter detta 3-1-mål kändes det som luften gick ur Lindeborgsspelarna. Vi fick enorma ytor på mittplan, ytor som vi egentligen borde kunna göra mer av men även om segern kändes väldigt säker så vågade vi inte riktigt satsa offensivt fullt ut. Ett än tydligare uttryck för detta var att gå ner på 5-backslinje och låta Anders vara ensam på topp. Trots detta – eller kanske snarare på grund av eftersom vi ofta backade med hela backlinjen och ingen stötte på bollhållaren – så skapade Lindeborg nu en del farligheter framåt och i den 82:a min lyckades vi ganska turligt undvika ett baklängesmål när olika utespelare (och Mikael i mål vid något av dessa tillfällen?) kom i vägen på 3 eller kanske t.o.m. 4 skott i rad så gott som inne i målgården. Där hade vi faktiskt änglavakt och hur orättvist och omotiverat det än hade känts efter vår klara dominans i andra halvlek så kunde det kanske blivit lite nervöst och match igen om de fått till en reducering.

Nu kom det ändå till en reducering när Lindeborg fick straff sedan Martin halvliggande fått bollen på armen – en straff som sattes lika säkert som Henkes innan. Detta hände dock först i den 89:e min vilket inte hindrade att våra motståndare faktiskt minuten senare hann med att få till en riktigt het kvitteringschans när de missade ett skott från 5 meter. Efter detta kunde vi bara spela av matchen under de tre tilläggsminuter som orsakats av att Jamal dessvärre fick utgå på grund av skada i den 87:e min. I den absolut sista matchminuten kunde vi ökat på vår ledning när vår debutant Johan Arvidsson fick på ett skott som målvakten varit chanslös på och suttit vid bortre stolpen om det inte blockerats av en utespelare till den hörna som blev det sista som hände i matchen.

Totalt sett en rätt bra insats från vår sida som ledde till en väldigt rättvis seger.

Statistik: Hörnor: 3-1 Avslut på mål: 8-4 Avslut utanför 6-5.